Επιλογή Σελίδας

Αντώνης Δούκας

Φυσικοθεραπευτής ΜΤ, Διευθυντής Θεραπευτικών Τμημάτων Αποκατάστασης

Παγκόσμια κάθε χρόνο συμβαίνουν 17 εκατομμύρια εγκεφαλικά επεισόδια και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος αυτών δημιουργούν στους ασθενείς προσωρινές η μόνιμες βλάβες.

Οι βλάβες αυτές στην πλέιψηφια τους κατανέμονται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα λειτουργικότητας του ασθενούς, όπως η κίνηση, η ομιλία, η κατάποση, το νοητικό δυναμικό και η ψυχολογική τους κατάσταση, διαταράσσοντας έτσι την ποιότητα ζωής και την αυτονομία τους.

Στον ΘΗΣΕΑ αντιμετωπίζουμε ολιστικά και ανθρωποκεντρικά τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. Αξιολογούμε τα ελλείμματά και τις ανάγκες τους και σχεδιάζουμε εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης βασισμένα σε νέα επιστημονικά δεδομενα και τεκμηριωμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Η θεραπευτική ομάδα αποτελούμενη απο όλες τις ειδικότητες αποκατάστασης (φυσικοθεραπεία-υδροθεραπεία-εργοθεραπεία-λογοθεραπεία-νεύρο ψυχολογική υποστήριξη-ψυχολογική υποστήριξη-εργομετρικό κέντρο και θεραπευτική άσκηση) προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασης σε ασθενείς κλειστής αλλά και ανοιχτής νοσηλείας, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας,της αυτονομίας και της ποιότητας ζωής των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Αντώνης Δούκας
Φυσικοθεραπευτής ΜΤ, Διευθυντής Θεραπευτικών Τμημάτων Αποκατάστασης

Κοινοποίηση: