Επιλογή Σελίδας

Στις 19 -21 Ιουλίου 2019, ένα χρόνο μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική και Δυτική Αττική, το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων από το Μάτι (ΣΕΚΜΑ), είχε την τιμή να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει στους χώρους του, 33 πρόσωπα τα οποία επλήγησαν, υπέστησαν σωματικές βλάβες, αλλά επιβίωσαν.

Το ίδρυμα Λάτση σε συνεργασία με τη ΣΕΚΜΑ, τη «Flavie» (Ένωση Γαλλόφωνης Ελβετίας για την υποστήριξη των θυμάτων σοβαρών εγκαυμάτων) καθώς και το Νοσοκομείο CHUV της Λωζάννης, συντόνισε τριήμερη επίσκεψη εξειδικευμένων θεραπευτών του Τμήματος Εγκαυμάτων του CHUV, προκειμένου να εξετάσουν και να αξιολογήσουν εγκαυματίες ώστε να προτείνουν τρόπους με τους οποίους η αποκατάσταση των εγκαυματιών θα μπορούσε να επιτευχθεί γρηγορότερα ή αποτελεσματικότερα.

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ, θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες, παραχώρησε μέρος των τεχνολογικά εξοπλισμένων χώρων του για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου. Παράλληλα, το επιστημονικό του προσωπικό συνέδραμε στις αξιολογήσεις των ασθενών, αφενός προσφέροντας την καλύτερη δυνατή υπηρεσία αφετέρου προάγοντας την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης.

Έτσι, μένουμε πιστοί στο όραμά μας: να βελτιώνουμε την κλινική και λειτουργική κατάσταση των ασθενών και να δίνουμε κίνητρα και στόχους για να αναδιοργανώσουν τη ζωή τους.

To Σάββατο 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο “ΘΗΣΕΑ”, σχετικά με τους εγκαυματίες ασθενείς από το Μάτι. Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Open Tv καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Καθημερινής για την αποκατάσταση εγκαυματία, της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, στο “ΘΗΣΕΑ”. https://www.kathimerini.gr/1034851/interactive/epikairothta/ereynes/h-zwh-meta-th-fonikh-pyrkagia

Πλαστικός εγκαυματίας που φιλοξενήθηκε στο “ΘΗΣΕΑ” μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε πως «φανταστείτε πως είναι να μην μπορείτε να ανοίξετε το χέρι, να περπατήσετε φυσιολογικά». «Όταν ξύπνησα ξαφνικά συνειδητοποίησα όπως μου είπαν ότι ήμουν 1,5 μήνα σε καταστολή και έπαθα σοκ» τονίζει άλλος εγκαυματίας. Δείτε το απόσμασμα https://www.youtube.com/watch?v=mqPiM8XM7zw&feature=share

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews για τη φιλοξενία ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στο Μάτι, στο “ΘΗΣΕΑ” https://www.youtube.com/watch?v=msOUKpdRTBo&feature=youtu.be

Κοινοποίηση: