Επιλογή Σελίδας

Νέο ΔΣ ανέδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ).

Πρόεδρος της Ένωσης εξελέγη παμψηφεί ο καταξιωμένος νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Μέλη του ΔΣ εξελέγησαν πρόσωπα αναγνωρισμένης αξίας στον κλάδο τους.

Ο εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ, πτυχιούχος Οικονομικών και Marketing- Στέλεχος Υπηρεσιών Υγείας, κ. Νικόλαος Παπαζήσης, εξελέγη Ταμίας του ΔΣ.

Φώτιος Παπαβασιλόπουλος, παθολόγος, Εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ως Αντιπρόεδρος Κλειστής Νοσηλείας,

Ιωάννης Καψαλάκης, νευρολόγος, εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ως Αντιπρόεδρος Ημερήσιας Νοσηλείας,

Περικλής Στοφόρος, ψυχίατρος, εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ως  Γενικός Γραμματέας,

Νικόλαος Παπαδημητρίου, χημικός μηχανικός  – οικονομολόγος – Στέλεχος Υπηρεσιών Υγείας, εκπρόσωπος του ΚΑΑ EUROMEDICA –  ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κωνσταντίνος Γεωργηεφένδης, παθολόγος, εκπρόσωπος  του ΚΑΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ.

Ως αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Αντώνιος Υάκινθος, φυσίατρος, εκπρόσωπος του ΚΑΑ ΕΥΕΞΙΑ. Στον  πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Βιρβίλη απενεμήθη ο τίτλος «Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑΕ». Νομική σύμβουλος της Ένωσης παραμένει η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Βασιλική Κασκανάκου. Μετά τις αρχαιρεσίες ο  Πρόεδρος της ΕΚΑΕ Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Ένωσής μας για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλουν. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου που διαχρονικά διαδραματίζουν τα Κέντρα Αποκατάστασης στη Ζωή, την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής των συνανθρώπων μας. Ειδικά κατά τη διάρκεια της Πανδημίας λόγω Covid-19, τα Κέντρα Αποκατάστασης της χώρας μας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναλαμβάνοντας, τόσο την νοσηλεία ασθενών με Covid-19, όσο και την αποκατάσταση βαρέως πασχόντων post – Covid ασθενών.

H ένταξη της αυτοτελούς νόσου «Long Covid Syndrome» στις καλύψεις των ασφαλιστικών ταμείων, τόσο για την Κλειστή όσο και για την Ημερήσια Νοσηλεία των Κέντρων Αποκατάστασης, συνιστά τον μοναδικό κοινωνικά ευαισθητοποιημένο και επιστημονικά συνεπή  τρόπο, για να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τις  υπηρεσίες αποκατάστασης και οι ασθενείς που υποφέρουν από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του Covid-19.

Δεδομένου ότι η συνεργασία των Κέντρων Αποκατάστασης με τον ΕΟΠΥΥ στηρίζεται σε μία αναχρονιστική σύμβαση που μετά την λήξη της το 2014 κατέστη αορίστου χρόνου από τον Οργανισμό, είναι αναγκαία η σύναψη νέας επικαιροποιημένης σύμβασης, προς όφελος όλων των ασθενών που χρήζουν υπηρεσιών αποκατάστασης».

Ποια είναι η ΕΚΑΕ

Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ελλάδα (ΚΑΑ). Τα μέλη της, με δυναμικότητα που προσεγγίζει τις 2.500 κλίνες,  συνιστούν ένα ευρύ δίκτυο, σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ΚΑΑ, με σημαντική συμβολή τόσο στην εθνική, όσο και στις τοπικές οικονομίες. Βασικός στόχος της ΕΚΑΕ είναι η προαγωγή της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και η διαρκής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Καλύπτοντας το συντριπτικό ποσοστό των εθνικών αναγκών σε υπηρεσίες Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, συνεισφέρουν ουσιαστικά σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η ισότιμη επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, η αποσυμφόρηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η αποτροπή δαπανών νοσηλείας στο εξωτερικό και η συντήρηση 5.000 και πλέον θέσεων εργασίας, αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της λειτουργίας της».

Πηγή: matrix24.gr

Κοινοποίηση: