Επιλογή Σελίδας

Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ζητήθηκε στη SALVIA να υποστηρίξει δυο μικρά αδελφάκια, πρόσφυγες, με πολύ σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και στο σώμα, τα οποία νοσηλεύτηκαν επί 3 μήνες και πήραν πρόσφατα εξιτήριο.

Η ομάδα της SALVIA συναντήθηκε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την κατάσταση και τις ανάγκες τους.

Η πρώτη επίσκεψη της Ομάδας της SALVIA στη Δομή που έγινε άμεσα είχε έτσι διπλό στόχο, αφενός τη γνωριμία με τα παιδιά και τη μητέρα τους και την εμψύχωση-ενδυνάμωσή τους και αφετέρου την ενημέρωση και καθοδήγηση των εργαζομένων στη Δομή για τη σοβαρότητα του εγκαύματος ως τραυματισμό, την πορεία και τις ανάγκες της αποκατάστασης και την ορθή αντιμετώπιση-στήριξη προς τους εγκαυματίες.

Κατά τη δεύτερη επίσκεψή της Ομάδας της @salviagreece στα δύο μικρά αδελφάκια, πρόσφυγες, με πολύ σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και το σώμα, διαπιστώθηκαν προβλήματα λειτουργικότητας των άκρων τους σε τέτοιο σημείο δυσκαμψίας που ιδιαίτερα το ένα εξ αυτών δε μπορούσε ούτε να φάει μόνο του, ούτε να σηκώσει το χέρι του για να ντυθεί.

Η ανάγκη άμεσης παρέμβασης ήταν επιτακτική και ώθησε την SALVIA να απευθυνθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Θησέας (@theseus.rehab ), Το κέντρο προσέφερε τρεις φορές την εβδομάδα δωρεάν κινησιοθεραπείες, εργοθεραπείες και φυσιοθεραπείες και στα δυο παιδιά.

Στο ΚΑΑ Θησέας, είμαστε κάθε στιγμή δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Ήταν μεγάλη μας χαρά που γνωρίσαμε τα παιδιά αυτά και συμβάλλαμε κι εμείς με όποιον τρόπο μπορούσαμε, στην περίθαλψή τους.

Τη μεταφορά των παιδιών προς το Θησέα, ανέλαβε να καλύψει εθελοντικά το προσωπικό της εταιρίας Elite Pharma (@alhydran_medical ).

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες μαλάκωσαν οι ιστοί και μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους με μεγαλύτερη ευκολία, το χαμόγελό τους επέστρεψε καθώς και η ανυπομονησία για την επόμενη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα για την υποστήριξη των δύο αυτών παιδιών εδώ

 

Κοινοποίηση: