Επιλογή Σελίδας

Στις 24 Μαΐου το μεσημέρι, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΘΗΣΕΑΣ υποδέχτηκε στους χώρους του, με προγραμματισμένη επίσκεψη, δεκαοχτώ (18) πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Αμερικανούς φοιτητές τουChester University of Pennsylvania.  Η επίσκεψη χωρίστηκε σε δύο μέρη:  αρχικά έγινε ξενάγηση των φοιτητών στο πενταόροφο κτίριο του ΘΗΣΕΑ με εστίαση στις Μονάδες Νοσηλείας και τους τεχνολογικά εξοπλισμένους Χώρους Ατομικών και Ομαδικών Θεραπειών ενώ ακολούθησε γνωριμία και ερωταπαντήσεις με την Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Δρα. Φιλομένη Αρμακόλα στη μεγάλη αίθουσα γυμναστηρίου του πρώτου υπογείου.

Οι φοιτητές εντυπωσιάστηκαν με τον εξοπλισμό του Κέντρου αλλά και με την αρχιτεκτονική και το εσωτερικό του κτιρίου και ευχαρίστησαν τα στελέχη του ΘΗΣΕΑ για τη φιλοξενία ενώ έφυγαν με αρκετό εκπαιδευτικό «υλικό για το σπίτι» καθώς ο ΘΗΣΕΑΣ τους μοίρασε έντυπα με επιστημονικά κείμενα και περιγραφές όλου του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η Επιστημονική Ομάδα του ΘΗΣΕΑ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική, μελλοντικά, πορεία των νέων φοιτητών, φωτογραφίζοντας αυθόρμητα τη στιγμή! Η Επιστημονική Διευθύντρια τόνισε την ανάγκη ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης ανάμεσα σε γιατρούς-πανεπιστήμια-χώρες-ηπείρους λέγοντας, «…καλούνται τα δυνητικά μέλη να συμμετάσχουν εθελοντικά, προωθώντας και ανταλλάσσοντας τις γνώσεις και τις απόψεις τους, την εμπειρία και τα δίκτυά τους χωρίς δεσμεύσεις και οικονομικές απαιτήσεις παρά μόνο με ένα κοινό όραμα, την προαγωγή της επιστήμης και την κοινωνική ευημερία.  Διανύοντας μία εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη του πλανήτη, είναι η κατάλληλη στιγμή να αδράξουμε κάθε ευκαιρία μέσω της οποίας θα διαδοθεί ελεύθερα η επιστημονική γνώση, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όλους.».

Κοινοποίηση: