Επιλογή Σελίδας

 

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, οι ανά τον κόσμο Φυσικοθεραπευτές γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (World Physical Therapy Day), για να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την καθοριστική συνεισφορά του επαγγέλματός τους στην υγεία και την κινητικότητα των ανθρώπων.

 

 

Φυσικοθεραπεία

  • Η φυσιοθεραπεία περιλαμβάνει την αξιολόγηση και την κλινική εξέταση του ασθενούς, την εντόπιση των παθολογικών προτύπων ή των δυσλειτουργιών των βιολογικών ιστών (αρθρώσεων, μυών, κτλ) και τον σχεδιασμό ενός προτεινόμενου προγράμματος κινητικής αποκατάστασης και αντιμετώπισης τους. Το πρόγραμμα αυτό εξετάζεται από την Επιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης και εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές προχωρούν στην υλοποίησή του.
  • Η ομάδα των φυσικοθεραπευτών του Θησέα εφαρμόζει την κατάλληλη μέθοδο αξιολόγησης (παρατήρηση, συνέντευξη, σταθμισμένες και μη σταθμισμένες δοκιμασίες κλπ) ώστε να εκτιμήσει τις ικανότητες (στάση, βάδιση, αντοχή) και τις δυσκολίες (πόνος, εύρος κίνησης) του ατόμου στην εκτέλεση των κινήσεων του σώματος.
  • Η εξέλιξη του προγράμματος του ασθενούς και οι απαραίτητες τροποποιήσεις γίνονται με βάση τα πιστοποιημένα πρωτόκολλα αποκατάστασης που ο Θησέας εφαρμόζει ανάλογα την πάθηση και με βάση την αξιολόγηση της πορείας του ασθενούς από την Επιστημονική Ομάδα όπως αυτή καταγράφεται στις συναντήσεις της ομάδας Αποκατάστασης.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους φυσικοθεραπευτές μας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!
Μάθετε περισσότερα: https://www.theseusrehab.gr

Κοινοποίηση: