Επιστημονικό προσωπικό

Καλωσορίσατε στο Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ!

Αρμακόλα Φιλομένη

Επιστημονική Ιατρική Διευθύντρια

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, έλαβε την ειδικότητα της
Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοχος MSc της Ιατρικής σχολής Αθηνών «Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών», με εξειδίκευση στον Ιατρικό βελονισμό, και υποψηφία Διδάκτορας στην Ιατρική σχολή. Εκπαιδεύθηκε στο ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου ΚΑΤ όπου και εργάστηκε ως επιμελήτρια Β. Διετέλεσε επιστημονική διευθύντρια σε κέντρο αποκατάστασης εξωτερικού SBAHC Hospital KSA Ρίαντ για δύο έτη στις μονάδες Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού και Αγγειακών Εγκεφαλικών όπου και συντόνισε με επιτυχία την διαδικασία των διεθνών πιστοποιήσεων CARF και JCI. Συμμετέχει σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, επιμελήθηκε και εργάστηκε ως ερευνητής σε διεθνείς μελέτες 3ης φάσης νευρολογικών παθήσεων- ασθενών με Σκλήρυνση (MS). Συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Αποκατάσταση Ασθενή με Βλάβη ή Κάκωση Νωτιαίου Μυελού -από την βλάβη στην επανένταξη» Εκδ. Κωσταντάρας. Μέλος Ελληνικών και ξένων εταιριών, μέλος του Νευρολογικού τμήματος ΕΕΦΙΑΠ, και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Δημοηλιόπουλος Δημήτριος

Φυσίατρος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, έλαβε την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ». Εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Veruno Ιταλίας, στο αντικείμενο της Αναπνευστικής και Νευρολογικής Αποκατάστασης. Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» για 5 έτη και Επιστημονικός Διευθυντής σε ιδιωτικό κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας για 7 έτη. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, καθώς και στην εκπόνηση επιστημονικών εργασιών. Γνωρίζει την γαλλική, ιταλική και αγγλική γλώσσα.

Καλαμπόκης Βασίλειος

Ειδικός Παθολόγος – Εντατικολόγος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ‘’Carol Davilla’’, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία – ΜΕΘ. Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος της Ιδιωτικής Δομής «Κλινική  Λαμίας», ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ο Υπεύθυνος Παθολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας όπως και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής. Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής Χρονίων Παθήσεων και άλλων δομών, επί σειρά ετών, καθώς και Εθελοντής Ιατρός σε Κέντρο Μετανάστευσης. Έχει πλούσιο Επιστημονικό Έργο με ενεργή συμμετοχή σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά  Συνέδρια και Δημοσιεύσεις.

Δούκας Αντώνης

Προϊστάμενος Θεραπειών

Αριστούχος απόφοιτος (υποτροφία ΙΚΥ) από τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Φυσικοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, και παρακολουθεί ΠΜΣ (στη Νευρομυική Φυσικοθεραπεία) του ΑΤΕΙΘ. Έχει εξειδικευτεί με σειρά σεμιναρίων (5 ετών) στη χειροθεραπεία (Manual Therapy, Therapeutical Exercise, Pain Management, Dry Needle). Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα από το 2008. Υπεύθυνος συντονιστής προγραμμάτων αποκατάστασης και υδροθεραπείας του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και πλήθος συνεδρίων. Τελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής του τμήματος αθλητικής φυσιοθεραπείας ΠΣΦ.

Παπαδόπουλος Βασίλης

Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών του τμήματος Νοσηλευτικής, με εξειδίκευση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευρωκλινική» ενώ τα πρώτα του βήματα στην Νοσηλευτική τα πραγματοποίησε στην Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Μητέρα» στο Μαρούσι για 2 έτη. Υπήρξε Προϊστάμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 4 συναπτά έτη και ταυτόχρονα εργάστηκε σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Διετέλεσε Γενικός Προϊστάμενος σε 3 μονάδες του Ομίλου Άκτιος που ειδικεύεται στους ασθενείς με Άνοια. Οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης νοσηλευτών με σκοπό την υψηλού επιπέδου Νοσηλευτική Φροντίδα. Έχει διδάξει Πρώτες Βοήθειες και Νοσηλευτική Αναισθησιολογία στα ΙΕΚ Νέας Ιωνίας καλύπτοντας το πρακτικό κομμάτι των σπουδαστών στο Γ.Κ.Ν Νίκαιας. Είναι πιστοποιημένος διασώστης Πρώτων Βοηθειών και BLS/AED από την εταιρία Rescue Training International. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια καθώς και έχει λάβει μέρος σε αρκετά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά .

Καπέλλου Αγγελική

Διαιτολόγος

Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου του Greenwich του Λονδίνου (First Class Honours). Ερευνητική μελέτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο εργαστήριο Μικροβιολογίας, πάνω στη δράση διαιτητικών παραγόντων στον καρκίνο του μαστού. Με το πέρας των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, όπως το Ασκληπιείο Βούλας και το Athens Metropolitan Hospital. Με κλινική εμπειρία στον τομέα της Αποκατάστασης από το 2009, έχει διατελέσει υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Ανάπλαση». Παρακολουθεί μαθήματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων & Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής). Συμμετοχή σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής. Αρθρογραφία σε ένθετα περιοδικών, αλλά και σε ελληνικές ιστοσελίδες υγείας και διατροφής. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.

Λουκία Ψυχογιού

Λογοθεραπεύτρια

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Α. Τ.Ε.Ι  Πατρών. Εργάστηκε ως Λογοθεραπεύτρια στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας σε ενήλικες σε κλινικό πλαίσιο. Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασθενείς με διαταραχές  κατάποσης ενώ έχει δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει παρακολουθήσει  αλλεπάλληλα συνέδρια και εκπαιδεύσεις στο αντικείμενο των διαταραχών κατάποσης. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε) και πιστοποιημένη θεραπεύτρια NMES. Κατέχει και πιστοποίηση  στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ABA).

Ευγενία Τσιτσιμπή

Λογοθεραπεύτρια

Απόφοιτος ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος τμήματος Λογοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς σε κέντρο αποκατάστασης. Τέλεσε εθελόντρια λογοθεραπεύτρια για την αξιολόγηση νευρολογικών περιστατικών επικοινωνίας και κατάποσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και τελεί μέλος στην Επίκουρο Κίνηση (μη κερδοσκοπική εταιρία για την νόσο του Πάρκινσον) . Πιστοποιημένη θεραπεύτρια στην μέθοδο LSVT (Lee Silverman Voice Treatment) και στην νευρομυική διέγερση NMES ( Neuromuscular electrical stimulation). Έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση INTEGRATED VOICE THERAPY για την αποκατάσταση διαταραχών φωνής .
Εργάστηκε στην εταιρία Parkinson Care ως υπεύθυνη του τμήματος λογοθεραπείας αλλά και ιδιωτικά με περιστατικά ενηλίκων με διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας-φωνής και κατάποσης. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδριών, καθώς τέλεσε εισηγήτρια σεμιναρίων σε Δήμους των Αθηνών και ετήσια συνέδρια για την νόσο του Πάρκινσον

Βιδάλη Ελένη

Εργοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, ΑΤΕΙ Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα πλαίσια, μεταξύ αυτών σε νευρολογικούς ασθενείς και εγκαυματίες στο Θριάσιο ΓΝΕ. Εργάστηκε στον Φιλοκτήτη ΚΑΑ, έχει εξειδικευτεί στη θεραπευτική ιππασία (ΗΕΤΙ, PATH international) και έχει συνεργαστεί με ιππικό όμιλο στο Κορωπί ως υπεύθυνη συντονίστρια θεραπειών θεραπευτικής ιππασίας. Έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή ναρθήκων (basic και advance) και έχει παρακολουθήσει ιατρικά μαθήματα άκρας χείρας (hand therapy). Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσεις των Special Olympic Hellas από το 2013 και του σωματείου ΣΚΕΠ από το 2015. Αποτελεί τακτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών από το 2014.

Αγγελίδη Αγγέλικα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με Ειδίκευση στην Ψυχολογία και Μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία κ Ψυχοθεραπεία( Msc Counseling Psychology & Psychotherapy). Έχει παρακολουθήσει βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης(foundation course)στην Κινητική Θεραπεία-Χοροθεραπεία(Εισηγητής: Δ.Ζάχος MA DMT) και είναι Μέλος του American Psychological Association (APA).

Κορμάς Κωνσταντίνος

Ψυχολόγος – Κλινικός Νευροψυχολόγος

Υποψήφιος Διδάκτωρ Κλινικής Νευροψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Health Science Center University of Texas των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μετεκπαιδευόμενος στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από την Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συμμετοχή σε κλινικά ερευνητικά πρωτόκολλα και σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Ψυχιατρική Κλινική 251ΓΝΑ, Νευρολογική Κλινική ΝΝΑ) ως εισηγητής σε θέματα νευροψυχολογίας. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας και τακτικό μέλος της διεθνούς εταιρείας για τη γνωστική αποκατάσταση The Society for Cognitive Rehabilitation.

Τσαβδαρίδη Φλωρεντία

Κοινωνική Λειτουργός

Απόφοιτος από τα ΑΤΕΙ Αθηνών, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και μια σειρά σεμιναρίων. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως  κρίσεις , φοβίες, άγχος , δυσκολίες στις διαπροσωπικές  σχέσεις και στην προσαρμογή σε νέες καταστάσεις .Εργάστηκε σε μονάδα αποκατάστασης και συμμετείχε  στις διαδικασίες πιστοποιήσεων ISO & TEMOS . Επίσης, έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών και έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στην διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

Επιστημονικό προσωπικό

Καλωσορίσατε στο Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ!

Αρμακόλα Φιλομένη

Επιστημονική Ιατρική Διευθύντρια

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, έλαβε την ειδικότητα της
Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοχος MSc της Ιατρικής σχολής Αθηνών «Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών», με εξειδίκευση στον Ιατρικό βελονισμό, και υποψηφία Διδάκτορας στην Ιατρική σχολή. Εκπαιδεύθηκε στο ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου ΚΑΤ όπου και εργάστηκε ως επιμελήτρια Β. Διετέλεσε επιστημονική διευθύντρια σε κέντρο αποκατάστασης εξωτερικού SBAHC Hospital KSA Ρίαντ για δύο έτη στις μονάδες Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού και Αγγειακών Εγκεφαλικών όπου και συντόνισε με επιτυχία την διαδικασία των διεθνών πιστοποιήσεων CARF και JCI. Συμμετέχει σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, επιμελήθηκε και εργάστηκε ως ερευνητής σε διεθνείς μελέτες 3ης φάσης νευρολογικών παθήσεων- ασθενών με Σκλήρυνση (MS). Συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Αποκατάσταση Ασθενή με Βλάβη ή Κάκωση Νωτιαίου Μυελού -από την βλάβη στην επανένταξη» Εκδ. Κωσταντάρας. Μέλος Ελληνικών και ξένων εταιριών, μέλος του Νευρολογικού τμήματος ΕΕΦΙΑΠ, και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Δημοηλιόπουλος Δημήτριος

Φυσίατρος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, έλαβε την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ». Εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Veruno Ιταλίας, στο αντικείμενο της Αναπνευστικής και Νευρολογικής Αποκατάστασης. Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» για 5 έτη και Επιστημονικός Διευθυντής σε ιδιωτικό κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας για 7 έτη. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, καθώς και στην εκπόνηση επιστημονικών εργασιών. Γνωρίζει την γαλλική, ιταλική και αγγλική γλώσσα.

Καλαμπόκης Βασίλειος

Ειδικός Παθολόγος – Εντατικολόγος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ‘’Carol Davilla’’, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία – ΜΕΘ. Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος της Ιδιωτικής Δομής «Κλινική Λαμίας», ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ο Υπεύθυνος Παθολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας όπως και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής. Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής Χρονίων Παθήσεων και άλλων δομών, επί σειρά ετών, καθώς και Εθελοντής Ιατρός σε Κέντρο Μετανάστευσης. Έχει πλούσιο Επιστημονικό Έργο με ενεργή συμμετοχή σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια και Δημοσιεύσεις.

Δούκας Αντώνης

Προϊστάμενος Θεραπειών

Αριστούχος απόφοιτος (υποτροφία ΙΚΥ) από τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Φυσικοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, και παρακολουθεί ΠΜΣ (στη Νευρομυική Φυσικοθεραπεία) του ΑΤΕΙΘ. Έχει εξειδικευτεί με σειρά σεμιναρίων (5 ετών) στη χειροθεραπεία (Manual Therapy, Therapeutical Exercise, Pain Management, Dry Needle). Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα από το 2008. Υπεύθυνος συντονιστής προγραμμάτων αποκατάστασης και υδροθεραπείας του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και πλήθος συνεδρίων. Τελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής του τμήματος αθλητικής φυσιοθεραπείας ΠΣΦ.

Παπαδόπουλος Βασίλης

Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών του τμήματος Νοσηλευτικής, με εξειδίκευση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευρωκλινική» ενώ τα πρώτα του βήματα στην Νοσηλευτική τα πραγματοποίησε στην Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Μητέρα» στο Μαρούσι για 2 έτη. Υπήρξε Προϊστάμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 4 συναπτά έτη και ταυτόχρονα εργάστηκε σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Διετέλεσε Γενικός Προϊστάμενος σε 3 μονάδες του Ομίλου Άκτιος που ειδικεύεται στους ασθενείς με Άνοια. Οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης νοσηλευτών με σκοπό την υψηλού επιπέδου Νοσηλευτική Φροντίδα. Έχει διδάξει Πρώτες Βοήθειες και Νοσηλευτική Αναισθησιολογία στα ΙΕΚ Νέας Ιωνίας καλύπτοντας το πρακτικό κομμάτι των σπουδαστών στο Γ.Κ.Ν Νίκαιας. Είναι πιστοποιημένος διασώστης Πρώτων Βοηθειών και BLS/AED από την εταιρία Rescue Training International. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια καθώς και έχει λάβει μέρος σε αρκετά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά .

Καπέλλου Αγγελική

Διαιτολόγος

Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου του Greenwich του Λονδίνου (First Class Honours). Ερευνητική μελέτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο εργαστήριο Μικροβιολογίας, πάνω στη δράση διαιτητικών παραγόντων στον καρκίνο του μαστού. Με το πέρας των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, όπως το Ασκληπιείο Βούλας και το Athens Metropolitan Hospital. Με κλινική εμπειρία στον τομέα της Αποκατάστασης από το 2009, έχει διατελέσει υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Ανάπλαση». Παρακολουθεί μαθήματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων & Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής). Συμμετοχή σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής. Αρθρογραφία σε ένθετα περιοδικών, αλλά και σε ελληνικές ιστοσελίδες υγείας και διατροφής. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.

Λουκία Ψυχογιού

Λογοθεραπεύτρια

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Α. Τ.Ε.Ι Πατρών. Εργάστηκε ως Λογοθεραπεύτρια στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας σε ενήλικες σε κλινικό πλαίσιο. Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασθενείς με διαταραχές κατάποσης ενώ έχει δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει παρακολουθήσει αλλεπάλληλα συνέδρια και εκπαιδεύσεις στο αντικείμενο των διαταραχών κατάποσης. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε) και πιστοποιημένη θεραπεύτρια NMES. Κατέχει και πιστοποίηση στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ABA).

Ευγενία Τσιτσιμπή

Λογοθεραπεύτρια

Απόφοιτος ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος τμήματος Λογοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς σε κέντρο αποκατάστασης. Τέλεσε εθελόντρια λογοθεραπεύτρια για την αξιολόγηση νευρολογικών περιστατικών επικοινωνίας και κατάποσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και τελεί μέλος στην Επίκουρο Κίνηση (μη κερδοσκοπική εταιρία για την νόσο του Πάρκινσον). Πιστοποιημένη θεραπεύτρια στην μέθοδο LSVT (Lee Silverman Voice Treatment) και στην νευρομυική διέγερση NMES ( Neuromuscular electrical stimulation). Έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση INTEGRATED VOICE THERAPY για την αποκατάσταση διαταραχών φωνής. Εργάστηκε στην εταιρία Parkinson Care ως υπεύθυνη του τμήματος λογοθεραπείας αλλά και ιδιωτικά με περιστατικά ενηλίκων με διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας-φωνής και κατάποσης. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδριών, καθώς τέλεσε εισηγήτρια σεμιναρίων σε Δήμους των Αθηνών και ετήσια συνέδρια για την νόσο του Πάρκινσον

Βιδάλη Ελένη

Εργοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, ΑΤΕΙ Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα πλαίσια, μεταξύ αυτών σε νευρολογικούς ασθενείς και εγκαυματίες στο Θριάσιο ΓΝΕ. Εργάστηκε στον Φιλοκτήτη ΚΑΑ, έχει εξειδικευτεί στη θεραπευτική ιππασία (ΗΕΤΙ, PATH international) και έχει συνεργαστεί με ιππικό όμιλο στο Κορωπί ως υπεύθυνη συντονίστρια θεραπειών θεραπευτικής ιππασίας. Έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή ναρθήκων (basic και advance) και έχει παρακολουθήσει ιατρικά μαθήματα άκρας χείρας (hand therapy). Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσεις των Special Olympic Hellas από το 2013 και του σωματείου ΣΚΕΠ από το 2015. Αποτελεί τακτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών από το 2014.

Αγγελίδη Αγγέλικα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με Ειδίκευση στην Ψυχολογία και Μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία κ Ψυχοθεραπεία( Msc Counseling Psychology & Psychotherapy). Έχει παρακολουθήσει βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης(foundation course)στην Κινητική Θεραπεία-Χοροθεραπεία(Εισηγητής: Δ.Ζάχος MA DMT) και είναι Μέλος του American Psychological Association (APA).

Κορμάς Κωνσταντίνος

Ψυχολόγος – Κλινικός Νευροψυχολόγος

Υποψήφιος Διδάκτωρ Κλινικής Νευροψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Health Science Center University of Texas των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μετεκπαιδευόμενος στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από την Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συμμετοχή σε κλινικά ερευνητικά πρωτόκολλα και σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Ψυχιατρική Κλινική 251ΓΝΑ, Νευρολογική Κλινική ΝΝΑ) ως εισηγητής σε θέματα νευροψυχολογίας. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας και τακτικό μέλος της διεθνούς εταιρείας για τη γνωστική αποκατάσταση The Society for Cognitive Rehabilitation.

Τσαβδαρίδη Φλωρεντία

Κοινωνική Λειτουργός

Απόφοιτος από τα ΑΤΕΙ Αθηνών, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και μια σειρά σεμιναρίων. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως κρίσεις , φοβίες, άγχος , δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην προσαρμογή σε νέες καταστάσεις .Εργάστηκε σε μονάδα αποκατάστασης και συμμετείχε στις διαδικασίες πιστοποιήσεων ISO & TEMOS . Επίσης, έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών και έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στην διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

Eπιστήμη υπέρ ανθρώπου

Το Κέντρο μας έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του. Για να κλείσετε ραντεβού για Φυσιατρική Εκτίμηση καλέστε το Γραφείο Κίνησης Ασθενών.

Στοιχεία επικοινωνίας

Γενικές πληροφορίες: 214 100 6000
Γραφείο Κίν. Ασθενών: 214 100 6023-4
Email: contact@theseusrehab.gr

Ωράριο Επισκεπτηρίου

Δευτέρα-Σάββατο: 12:30-14:00 /
17:00-20:00
Κυριακή: 11:00-14: 00 / 17:00-20:00

Copyright © 2018 Theseusrehab.gr. All rights reserved.
Created by _Pinged