fbpx
Επιλογή Σελίδας

Οι άνθρωποί μας

Ο «ΘΗΣΕΑΣ» με μια ματιά

Γνωρίστε το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του «ΘΗΣΕΑ»

Ιατρος-Επιστημονικη Διευθυντρια

Camelia-Anca Mihut

Διπλωματούχος Ιατρικής του “Carol Davila” Medical School. Έχει εργαστεί ως Γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο Φυσικής Αποκατάστασης Euromedica «ΑΡΩΓΗ» Θεσσαλονίκης (CARF ACCREDITED) όπου μεταξύ άλλων συντόνιζε μια πολυεπιστημονική ομάδα γιατρών και θεραπευτών. Εργάστηκε ως γιατρός στην Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία για ΑμεΑ, στο ΚΑΤ, στο Νοσ. Αγ. Όλγα και στο Κέντρο Ρευματολογίας και Ιατρικής Αποκατάστασης. Έχει κάνει την πρακτική της σε διάφορους τομείς, όπως στο Εργαστήριο Προλοθεραπείας-Σπονδυλικής Στήλης, στην Ιταλία, στο EFIC Autumn Pain School, Klagenfurt/Portschach Austria στην Αυστρία, στο Εργαστήριο Προλοθεραπείας – Μονάδα Κάτω άκρων στην Ελλάδα και πολλά άλλα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, GMC United Kingdom, του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου και του Ελληνικού Κεφαλαίου Διεθνής Ένωση για τη Μελέτη του Πόνου. Μετρά πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια.

Φυσιατρος

Δημοηλιόπουλος Δημήτριος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, έλαβε την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ».

Εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Veruno Ιταλίας, στο αντικείμενο της Αναπνευστικής και Νευρολογικής Αποκατάστασης.

Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» για 5 έτη και Επιστημονικός Διευθυντής σε ιδιωτικό κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας για 7 έτη.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, καθώς και στην εκπόνηση επιστημονικών εργασιών. Γνωρίζει την γαλλική, ιταλική και αγγλική γλώσσα.

Ειδικος Παθολογος – Εντατικολογος

Καλαμπόκης Βασίλειος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ‘’Carol Davilla’’, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία – ΜΕΘ.

Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος της Ιδιωτικής Δομής «Κλινική Λαμίας», ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ο Υπεύθυνος Παθολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας όπως και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής. Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής Χρονίων Παθήσεων και άλλων δομών, επί σειρά ετών, καθώς και Εθελοντής Ιατρός σε Κέντρο Μετανάστευσης.

Έχει πλούσιο Επιστημονικό Έργο με ενεργή συμμετοχή σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια και Δημοσιεύσεις.

Προϊσταμενος Θεραπειων

Δούκας Αντώνης

Αριστούχος απόφοιτος (υποτροφία ΙΚΥ) από τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Φυσικοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, και παρακολουθεί ΠΜΣ (στη Νευρομυική Φυσικοθεραπεία) του ΑΤΕΙΘ. Έχει εξειδικευτεί με σειρά σεμιναρίων (5 ετών) στη χειροθεραπεία (Manual Therapy, Therapeutical Exercise, Pain Management, Dry Needle).

Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα από το 2008. Υπεύθυνος συντονιστής προγραμμάτων αποκατάστασης και υδροθεραπείας του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων.

Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και πλήθος συνεδρίων. Τελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής του τμήματος αθλητικής φυσιοθεραπείας ΠΣΦ.

Προϊσταμενος Νοσηλευτικης Υπηρεσιας

Παπαδόπουλος Βασίλης

Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών του τμήματος Νοσηλευτικής, με εξειδίκευση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευρωκλινική» ενώ τα πρώτα του βήματα στην Νοσηλευτική τα πραγματοποίησε στην Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Μητέρα» στο Μαρούσι για 2 έτη.

Υπήρξε Προϊστάμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 4 συναπτά έτη και ταυτόχρονα εργάστηκε σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Διετέλεσε Γενικός Προϊστάμενος σε 3 μονάδες του Ομίλου Άκτιος που ειδικεύεται στους ασθενείς με Άνοια. Οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης νοσηλευτών με σκοπό την υψηλού επιπέδου Νοσηλευτική Φροντίδα. Έχει διδάξει Πρώτες Βοήθειες και Νοσηλευτική Αναισθησιολογία στα ΙΕΚ Νέας Ιωνίας καλύπτοντας το πρακτικό κομμάτι των σπουδαστών στο Γ.Κ.Ν Νίκαιας. Είναι πιστοποιημένος διασώστης Πρώτων Βοηθειών και BLS/AED από την εταιρία Rescue Training International. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια καθώς και έχει λάβει μέρος σε αρκετά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά .

Κλινικη Διαιτολογος – Διατροφολογος, Υπευθυνη Διαιτολογικου Τμηματος

Αγγελική Καπέλλου

Αριστούχος απόφοιτος των τμημάτων Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου και Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου πάνω στην Παχυσαρκία και την Αθλητική Διατροφή.

Με το πέρας των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, όπως το Ασκληπιείο Βούλας και το Athens Metropolitan Hospital. Ερευνητική μελέτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο εργαστήριο Μικροβιολογίας, πάνω στη δράση διαιτητικών παραγόντων στον καρκίνο του μαστού. Σήμερα μελετά τη συσχέτιση του μικροβιακού φορτίου αλεσμένων γευμάτων με τη διατροφική κατάσταση νευρολογικών ασθενών σε κατ’ οίκον θεραπεία.

Με κλινική εμπειρία στον τομέα της Αποκατάστασης από το 2009, έχει διατελέσει υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Ανάπλαση». Συμμετοχή σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής. Αρθρογραφία σε ένθετα περιοδικών, αλλά και σε ελληνικές ιστοσελίδες υγείας και διατροφής. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.

Λογοθεραπευτρια

Λουκία Ψυχογιού

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Α. Τ.Ε.Ι Πατρών. Εργάστηκε ως Λογοθεραπεύτρια στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας σε ενήλικες σε κλινικό πλαίσιο. Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασθενείς με διαταραχές κατάποσης ενώ έχει δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει παρακολουθήσει αλλεπάλληλα συνέδρια και εκπαιδεύσεις στο αντικείμενο των διαταραχών κατάποσης.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε) και πιστοποιημένη θεραπεύτρια NMES. Κατέχει και πιστοποίηση στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ABA).

Λογοθεραπευτρια

Ευγενία Τσιτσιμπή

Απόφοιτος ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος τμήματος Λογοθεραπείας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε νευρολογικούς ασθενείς σε κέντρο αποκατάστασης. Τέλεσε εθελόντρια λογοθεραπεύτρια για την αξιολόγηση νευρολογικών περιστατικών επικοινωνίας και κατάποσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και τελεί μέλος στην Επίκουρο Κίνηση (μη κερδοσκοπική εταιρία για την νόσο του Πάρκινσον). Πιστοποιημένη θεραπεύτρια στην μέθοδο LSVT (Lee Silverman Voice Treatment) και στην νευρομυική διέγερση NMES ( Neuromuscular electrical stimulation). Έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση INTEGRATED VOICE THERAPY για την αποκατάσταση διαταραχών φωνής.

Εργάστηκε στην εταιρία Parkinson Care ως υπεύθυνη του τμήματος λογοθεραπείας αλλά και ιδιωτικά με περιστατικά ενηλίκων με διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας-φωνής και κατάποσης. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδριών, καθώς τέλεσε εισηγήτρια σεμιναρίων σε Δήμους των Αθηνών και ετήσια συνέδρια για την νόσο του Πάρκινσον

Εργοθεραπευτρια

Βιδάλη Ελένη

Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, ΑΤΕΙ Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα πλαίσια, μεταξύ αυτών σε νευρολογικούς ασθενείς και εγκαυματίες στο Θριάσιο ΓΝΕ.

Εργάστηκε στον Φιλοκτήτη ΚΑΑ, έχει εξειδικευτεί στη θεραπευτική ιππασία (ΗΕΤΙ, PATH international) και έχει συνεργαστεί με ιππικό όμιλο στο Κορωπί ως υπεύθυνη συντονίστρια θεραπειών θεραπευτικής ιππασίας.

Έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή ναρθήκων (basic και advance) και έχει παρακολουθήσει ιατρικά μαθήματα άκρας χείρας (hand therapy). Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσεις των Special Olympic Hellas από το 2013 και του σωματείου ΣΚΕΠ από το 2015. Αποτελεί τακτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών από το 2014.

Συμβουλος Ψυχικης Υγειας-Ψυχοθεραπευτης

Αγγελίδη Αγγέλικα

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με Ειδίκευση στην Ψυχολογία και Μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία κ Ψυχοθεραπεία ( Msc Counseling Psychology & Psychotherapy).

Έχει παρακολουθήσει βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης(foundation course)στην Κινητική Θεραπεία-Χοροθεραπεία(Εισηγητής: Δ.Ζάχος MA DMT) και είναι Μέλος του American Psychological Association (APA).

Ψυχολογος – Κλινικος Νευροψυχολογος

Κορμάς Κωνσταντίνος 

Υποψήφιος Διδάκτωρ Κλινικής Νευροψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Health Science Center University of Texas των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετεκπαιδευόμενος στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από την Ά Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συμμετοχή σε κλινικά ερευνητικά πρωτόκολλα και σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Ψυχιατρική Κλινική 251ΓΝΑ, Νευρολογική Κλινική ΝΝΑ) ως εισηγητής σε θέματα νευροψυχολογίας. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας και τακτικό μέλος της διεθνούς εταιρείας για τη γνωστική αποκατάσταση The Society for Cognitive Rehabilitation.

Κοινωνικη Λειτουργος

Τσαβδαρίδη Φλωρεντία

Απόφοιτος από τα ΑΤΕΙ Αθηνών, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων.

Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και μια σειρά σεμιναρίων. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση καταστάσεων όπως κρίσεις , φοβίες, άγχος , δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην προσαρμογή σε νέες καταστάσεις.

Εργάστηκε σε μονάδα αποκατάστασης και συμμετείχε στις διαδικασίες πιστοποιήσεων ISO & TEMOS . Επίσης, έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών και έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στην διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

Γίνε μέλος της ομάδας μας

Εάν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας μας δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ.